Test Panorama in Horizon

Prednosti izvedbe obeh testov hkrati

Testa NIPT Panorama Razširjeni in osnovni test Horizon 4 pri nosečnicah pogosto izvedemo skupaj, saj s tem omogočimo pacientki, da se lažje odloči glede nadaljnjega diagnostičnega testiranja v nosečnosti. Testi Horizon odkrivajo dedne bolezni, test Panorama pa pokaže kromosomske napake in spol vašega otroka.

Kako poteka testiranje z NIPT v ambulanti Medgen?

Oba testa izvedemo skupaj z enim odvzemom krvi, rezultati so na voljo po približno dveh tednih.

V obdobju pred nosečnostjo lahko s testom Horizon testiramo oba partnerja in tako že pred spočetjem preverimo ali sta prenašalca katere od genetskih bolezni.

Test prenašalstva Horizon ovrednoti ali ste vi ali vaš partner prenašalca genetske bolezni. Za teste prenašalstva Horizon uporabljamo najnovejše tehnologije sekvenciranja. S tem zagotavljamo bolj natančno odkrivanje prenašalstva bolezni.

Primer hkratnega testiranja ( NIPT Panorama Razširjeni test + Horizon 4)

Pri nekaterih boleznih, kot je npr. Duchenne-ova mišična distrofija, je istočasna informacija, da ste prenašalka te bolezni (Horizon) in je določen moški spol ploda (Panorama) v veliko pomoč. Prenašalka Duchenne-ove mišične distrofije ima namreč 50% verjetnost, da se ji rodi sin s to boleznijo ali pa zdrava hčerka, ki je prenašalka bolezni.

Če sta oba s partnerjem nosilca mutacije v genu za isto bolezen (npr. za cistično fibrozo), pomeni, da bosta imela v vsaki nosečnosti 25% tveganje, da se vama rodi otrok sto boleznijo.

Kombinacije testov in cena

Cena za NIPT Panorama Razširjeni test + Horizon 4 je 990 €.
Na vašo željo pa lahko izvedemo katerokoli kombinacijo testov Panorama in Horizon. Ceno ostalih kombinacij testov določimo na posvetu.
NIPT Panorama (Osnovni, Standard, Plus, Razširjeni)
Horizon test (4, 27 ali pa 274 bolezenskih mutacij)